Zwembadverwarming Bypass Kit

Nieuw product

Solar collector bypass kit systeem

Met deze bypass kit kunt u het water bij niet gebruik van de zwembadverwarming langs de pomp sluizen. Daarnaast kunt u met de bypass kit de hoeveelheid water die verwarmt wordt reguleren. De bypass kit is zowel geschikt voor warmtepompen, solarbollen als solar matten.

Meer details

49,95 € incl. btw

Meer informatie

Solar collector driewegsysteem 

Beschrijving

Met deze bypass kit kunt u het water bij niet gebruik van de zwembadverwarming langs de pomp sluizen. Daarnaast kunt u met de bypass kit de hoeveelheid water die verwarmt wordt reguleren. De bypass kit is zowel geschikt voor warmtepomp, solarbol als solar mat.

Ook het afsluiten in de winter of voor onderhoud is zo heel eenvoudig

De aanschaf en installatie van de bypass kit is vooral aan te raden wanneer u een of meerdere Solar Bollen of matten wilt plaatsen maar een zeer krachtige filterpomp heeft. Door maar een deel van de waterstroom door de solar collectoren te sturen wordt de waterdruk in de bollen niet te hoog, dit zou namelijk de solar systemen kunnen beschadigen. De bypass is echter ook zeer handig wanneer u wel de filterpomp aan wilt kunnen zetten maar het zwembadwater niet wilt laten opwarmen.

De bypass kit bestaat uit de volgende onderdelen:

- 1 bypass koppelstuk 
- 1 T-stuk 
- 3 koppelstukken met schroefdraad Ø 32 mm / 38 mm 
- 1 flexibele slang 180 cm, Ø 38 mm 
- 6 roestvrij stalen slangklemmen 
- 1 rolletje teflon tape

Deze aansluitset werkt als een bypass tussen uw zwembad, filterpomp en Solar mat of bollen. Met deze bypass kit kunt u de waterstroom, in zijn geheel of een gedeelte ervan, rechtstreeks van de filterpomp terug naar het zwembad leiden, in plaats van het water eerst door de Solar Bol te laten stromen.