Solar Bol

Geniet nog meer van uw zwembad

Een zwembad in uw tuin is heerlijk. Wat is er nog lekkerder dan op een warme dag af te koelen in uw zwembad. Maar als het water te koud is gaat dit ten koste van het genieten. En dat is onnodig! De zwembadverwarming Solar Bol op zonne-energie zorgt ervoor dat uw zwembad een aangename temperatuur heeft. Zodat u en u...

Geniet nog meer van uw zwembad

Een zwembad in uw tuin is heerlijk. Wat is er nog lekkerder dan op een warme dag af te koelen in uw zwembad. Maar als het water te koud is gaat dit ten koste van het genieten. En dat is onnodig! De zwembadverwarming Solar Bol op zonne-energie zorgt ervoor dat uw zwembad een aangename temperatuur heeft. Zodat u en uw gezin optimaal van uw zwembad genieten. 

Hoe werkt deze zwembadverwarming?

U sluit uw solar zwembadverwarming aan tussen uw filterpomp en uw zwembad. Hierdoor wordt uw zwemwater door de bolvormige zwembadverwarming gepompt. Er wordt zonne-energie opgevangen onder de transparante halfronde sluitkap van de verwarming. Deze wordt doorgegeven aan de zwarte spiraalvormige buis die gevuld is met water. De warmte die naar de spiraalvormige buis wordt doorgegeven, wordt geabsorbeerd door het water dat erdoorheen stroomt. Hierdoor wordt het water opgewarmd. Het opgewarmde water stroomt terug naar uw zwembad. Met deze zwembadverwarming wordt u zwembadwater maximaal 3 graden per dag verwarmt. De exacte verwarming van uw zwembadwater is afhankelijk van het aantal uren dat de filterpomp aanstaat, de locatie van de zwembadverwarming en wat heel erg belangrijk is de buitentemperatuur en de temperatuur van het water. 

Voordelen van deze zwembadverwarming

 • Doordat deze zwembadverwarming op zonne-energie werkt is het een milieu vriendelijke manier van verwarmen.
 • In tegenstelling tot de warmtepompen zorgt deze verwarming niet voor extra energiekosten.
 • Innovatief Dome design: een effectievere warmte overdracht dan traditionele zonne-energie systemen
 • De bolvormige verwarming neemt minder plaats in dan de traditionele zonnepanelen en zonnematten. Hierdoor is het systeem ideaal voor mensen met beperkte ruimte in de tuin. Door het slimme ontwerp van de bol profiteert uw van verwarmt water, maar heeft u hier minder ruimte voor nodig.
 • De solarbollen zijn eenvoudig aan te sluiten. U heeft alleen een schroevendraaier nodig om de bollen op uw pomp en zwembad aan te sluiten. Er hoeven geen snoeren aangesloten te worden.
 • Er zijn meerdere bollen op elkaar aan te sluiten, waardoor u ook zwembaden groter dan 7.000 liter kunt verwarmen. Hiervoor sluit u meerdere bollen op elkaar aan.

Is deze zwembadverwarming geschikt voor uw zwembad?

Deze zwembadverwarming is geschikt voor elk type Intex zwembad met een pomp die krachtig genoeg is.

 • Filterpomp: Om deze zwembadverwarming te gebruiken heeft u een pomp nodig met een capaciteit van minimaal 2500 liter per uur.

Minimale capaciteit filterpomp voor deze zwembadverwarming

Om deze zonnecolector zwembad te gebruiken heeft u een filterpomp van minimaal 2.500 liter per uur nodig en mag niet te ver van uw zwembad staan. Een zwaardere pomp is nodig als u ook een afstad wilt afleggen. U kunt dus ook een krachtigere pomp op de zwembadverwarming aansluiten. De zwembadverwarming is aan te sluiten op alle filterpompen met een aansluiting van 38/32 mm.

 • Benodigde pompcapaciteit : 2.500 liter/uur 

Voor welke zwembaden is de verwarming geschikt?

Om optimaal te profiteren van de solar bol dient u maximaal 1 bol per 7.000 liter water te gebruiken. Heeft u een groter zwembad, dan is dit ook geen probleem. U kunt ook meerdere bollen op elkaar aan sluiten om grotere zwembaden te verwarmen. Bij de zwembadverwarming zitten aansluitingen en slangen om meerdere bollen aan elkaar te bevestigen. Deze solar zwembadverwarming kan aangesloten worden op zwembaden en filterpompen met een aansluiting van 32 en 38 mm doorsnede. 

Tips om uw zwembadverwarming optimaal te benutten

 • Zoek een goede plaats voor uw zwembadverwarming: op het zuiden gericht en volledig in de zon.
 • Zet de zwembadverwarming met de bijgeleverde poten in een hoek van 30 graden zodat de bol optimaal van de warmte van de zon profiteert.
 • Zorg dat de filterpomp op de warmste uren van de dag aanstaat, zodat u optimaal van het warme weer profiteert.
 • Gebruik naast de zwembadverwarming een isolerend afdekzeil, zodat de het water ’s nachts minder afkoelt.
 • Berg de zwembadverwarming in de winter op en laat het water eruit stromen, zodat de vorst de zwembadverwarming niet beschadigt.
Meer

Solar Bol Er zijn 6 producten

Toont 1 - 6 van de 6 items
Toont 1 - 6 van de 6 items